ISO 22000 2005 Belgesi

ISO 22000 2005 Belgesi

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi; ISO22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; Dünya Çapında Güvenli Gıda Üretim ZinciriOluşturmak Amacıyla Oluşturulmuş Uluslararası Bir Standarttır. Tedarikçiler,Kullanıcılar, Yasal Otoriteler, Tüketiciler ve Tüm ilgili Birimler Arasında iletişimive Bu Sayede Güvenli Gıdanın Her Basamakta izlenebilirliğini Sağlamayı EsasAlmaktadır.

Bu Standard, gıda zinciri boyunca son tüketimekadar gıda güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğelerolarak kabul edilen öğeleri birleştiren gıda güvenliği yönetim sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır.

ISO 22000 standardı diğer yönetim sistemi standartlarından bağımsız olarak uygulanabildiği gibi diğer yönetimsistemleri (ISO9001, ISO 14001 gibi) ile birlikte de uygulanabilir.

Kimler Uygulayabilir?

– Doğrudan Uygulayanlar

– Yem üreticileri,

– Hasatçılar,

– Çiftçiler

– Gıda bileşeni üreticileri

– Gıda üreticileri

– Gıda satıcıları

– Gıda servisleri

– Hazır yemek firmaları

– Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar

– Taşıyıcılar, depolama ve dağıtım kuruluşları v.b.

– Dolaylı Olarak Uygulayanlar

– Ekipman sağlayan kuruluşlar

– Temizlik ve sanitasyon malzemeleri üretenler

– Ambalaj malzemeleri üreticileri

– Gıda ile temasta bulunan diğer öğeleri üreten kuruluşlarv.b.

ISO 22000/HACCP’in Faydaları Nelerdir? Neden ISO 22000/HACCP Alınmalıdır?

– Daha etkili ve dinamik gıda güvenliği tehlike kontrolü vegıda kaynaklı hastalıkların azaltılması,

– Müşteri sadakati ve memnuniyetinin sağlanması,

– Ön gereksinim programlarının sistematik yönetimi vekontrol,

– Karar almada geçerli kaynak (veri) eldesi,

– Gıda güvenliğine yönelik denetim etkinliği,

– Neyin gerekli olduğuna odaklanmış kontrol,

– Ürün geri dönüşü gibi hususların engellenmesi ilekalitesizlik maliyetlerinde düşüş sağlanması,

– Gıda endüstrisi zincirinin tüm halkaları arasındailetişimin desteklenmesi ve organizasyonu,

– Kaynak optimizasyonu, personel yeterliliğinin artışı,

– Çalışma ortamının iyileşmesi,

– Dokümantasyonun iyileştirilmesi ve izlenmesinde kolaylık,

– Daha iyi planlama, daha az proses sonrası (post-process)doğrulama,

– Resmi denetimlerde karşılaşılan sorunların en azaindirilmesi,

– Kanunlara uyumluluğun sağlanması,

– Gıda güvenliğine gösterilen özenin müşterilerekanıtlanması ve pazar payının artırılması,

– Tedarikçi olarak yurtdışı pazarlarda diğer kuruluşlarlauyumluluk, dış pazarda daha etkin pazarlama,

– Ekonomik büyüme ve kalkınma için potansiyel artışı.

ISO 22000 Belgesini Nasıl Alabiliriz?

ISO 22000 Gıda güvenliği belgesini almak için önceliklekonusunda uzman ve deneyimli bir danışmanlık ve eğitim firmasından veşirketinden profesyonel yardım alınmalıdır.

ISO 22000 danışmanlık firması tarafından şirketinizeğitimlere tabii tutulmalı ve gıda güvenliği alt yapısı sağlam bir şeklideoluşturulmalıdır. IS0 22000 Belgesi standardına göre danışmanlıkve eğitim firması sistemini kurar ve denetime hazır hale getirir. Belgelendirmedenetime hazır hale getirilen şirketinizin Uluslararası tanınmış bir ISO22000 belgelendirme firmasına müracaatı yapılır ve denetimsonrası ISO 22000 belgelendirmesi gerçekleştirilir.

WhatsApp
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?